Gratis voorstelling voor ouders met een kind dat extra zorg nodig heeft

Voorstelling: ‘Broos’ 

Datum: Zaterdag 18 maart | 15:00 tot 17:00

Locatie: Sint Nicolaaskerk in Vreeland

Kosten: Gratis *

Klik hier om te reserveren

* inclusief een drankje na afloop, zodat er nog even nagepraat kan worden met andere ouders die hetzelfde meemaken.


Wat kan ik verwachten?

Er zijn ontzettend veel gezinnen in Stichtse Vecht die te maken hebben met een extra zorgtaak.
In de eerste plaats zijn zij net als andere ouders gewoon vader en moeder, ze zijn trots op hun kind.
Toch vraagt de zorg veel van ze. Het evenwicht kan broos zijn. Voor deze ouders is er op zaterdag 18 maart een prachtige theatervoorstelling in Vreeland. De voorstelling gaat over jezelf kwijtraken in de zorg om een ander en is bedoeld om deze ouders te steunen en verder te helpen.

Het is een muzikale, lichte en ontroerende voorstelling over hoe je jezelf kwijt kan raken in de zorg om een ander. In heel veel gevallen is dat voor de omgeving een verborgen gebied. Collega’s, vrienden en zelfs familie weten heel vaak niet hoe groot de impact is en hoe ver die reikt.
Hun verhaal is een verhaal dat nog te vaak niet gehoord of gezien wordt.


Over de voorstelling

Kyra is een avontuurlijke vrouw en voor het geluk geboren. Samen met haar man krijgt ze een zoon en een dochter. Romy is een speciaal meisje. Een meisje dat extra zorg nodig heeft. Dan blijkt het evenwicht broos. Broos is een muzikale, lichte en ontroerende voorstelling over hoe je jezelf kwijt kan raken in de zorg om een ander.

Broos is een voorstelling over het verborgen gebied mantelzorg. Over hoe het is als mensen altijd vragen naar degene voor wie je zorgt, maar zelden naar jou. Als je je dat zelf eigenlijk niet eens meer afvraagt. Er steeds een beetje minder van jou overblijft. En wat gebeurt er als jij omvalt? Dat kan niet. En dus ga je door. Broos toont de mooie én de nijpende kanten van een zorgverhaal en is geïnspireerd op gesprekken met moeders van een zorgintensief kind.

Klik hier om te reserveren


Wijzer in mantelzorgen is er ook voor jou

Wijzer in Mantelzorgen kent de uitdagingen van deze ouders. De weg vinden in het woud van de zorg, de balans houden tussen werk en gezin, en als het even kan ook nog wat tijd voor jezelf zien te vinden. Overbelasting ligt op de loer. Daarom denkt wijzer in mantelzorgen mee met deze ouders. Zij kent de zorg en heeft het netwerk. Zij kan helpen de zorg op orde te krijgen, zodat de ouder ruimte krijgt om te kijken naar wat hij of zij zelf nodig heeft.

Heb je behoeft aan een persoonlijk gesprek, neem dan contact met ons op.


Wil je graag op de hoogte worden gehouden?

Mis niets van MOmenz! Schrijf je in en ontvang 1 tot 2 keer per maand nieuwsbrief met daarin de agenda en het nieuws van MOmenz.

Aanmelden nieuwsbrief


Heb je vragen neem contact op met:

Marieke Reversma

Wijzer in Mantelzorg | Adviseur | Welzijn op recept

Merit Hendriks

Wijzer in mantelzorg | Projectleider | Respijtwijzer

To top