Hulp nodig

Lukt het even niet?

Weet je even niet waar je moet beginnen? Wil je werken aan je gezondheid, heb je hulp nodig in huis, zorg je voor een ander, ben je nieuw in Nederland of wil je meer weten over vrijwilligerswerk?

Neem contact op met het team van MOmenz. Zij helpen je graag verder.

Indien nodig kan er ook een medewerker bij je langskomen om je verder te helpen. Of wandel eens binnen bij het CIP.

0346–290710


Weer lekker in je vel

Na een vervelende gebeurtenis of als je ziek bent, kan het lastig zijn om weer een positieve draai aan je leven te geven. Je vindt lastig aansluiting in je omgeving of het ontbreekt je aan structuur in je dag. Je wilt graag jouw situatie veranderen, maar het lukt nog niet zo goed. Je zit niet lekker in je vel.

Het liefst wil je zonder medicijnen of psychologische zorg je weer lekker in je vel voelen. Maar hoe pak je dit aan en waar begin je? Je hebt het punt bereikt dat je wel wat hulp kunt gebruiken. De adviseurs van MOmenz kunnen jou hierbij helpen. Bijvoorbeeld door weer mensen te ontmoeten en zinvol bezig te zijn.

Neem contact op met het team van MOmenz. Zij helpen je graag verder.
Indien nodig kan er ook een medewerker bij je langskomen om je verder te helpen. Of wandel eens binnen bij het CIP.

Aanmelden persoonlijk gesprek


Ondersteuning thuis

Wij bieden ondersteuning om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen.  Onze vrijwilligers kunnen jou ondersteunen bij een klein klusje in en om het huis of gaan mee naar het ziekenhuis. Je kunt een beroep op ons doen als je vanwege leeftijd, handicap of als je door andere omstandigheden extra ondersteuning kunt gebruiken.

> Meer informatie


Samen Tegen Eenzaamheid

Voel jij je regelmatig eenzaam? Of ken jij iemand die dicht bij je staat en te maken heeft met gevoelens van eenzaamheid? Er zijn mogelijkheden om eenzaamheid aan te pakken.
Samen met de gemeente Stichtse Vecht en lokale partners in de kerngroep Samen tegen Eenzaamheid helpt MOmenz om eenzaamheid aan te pakken. Dat doen we door het taboe te stoppen en erover te praten. Ook zetten we onze bewezen effectieve, sociale programma’s in. Bedoeld voor mensen die hulp nodig hebben bij het doorbreken van hun eenzaamheid.

> www.samentegeneenzaamheidsv.nl


Tips voor het vragen van hulp

Hulp aannemen vinden we bijna het moeilijkste wat er is. Maar hulp vragen is pas echt moeilijk. Gek genoeg onderschatten we hoe graag anderen ons een handje willen helpen.

• Zie je hulp vragen als een teken van zwakheid? Bedenk dat het juist sterk is om te erkennen dat je hulp nodig hebt.

• Nodig iemand uit bij je thuis. Vertel tijdens het bezoek welke dingen je steeds meer moeite kosten.

• Weet wat je wil vragen en aan wie. Zeg specifiek waar je hulp bij wil en ga na wie je hiervoor het beste kan vragen. Probeer de ene keer een familie lid en de andere keer een vriend of buurman.

• Oefen! De volgende keer dat iemand je wil helpen, accepteer het. Dat is stap één. Stap twee: de volgende keer dat je iets doet waarbij je wel hulp kunt gebruiken, vraag het. Begin klein, zoals hulp vragen bij het doen van boodschappen of (samen) avondeten maken.

• Bied eventueel een wederdienst aan, zoals oppassen op het hondje van de buren. Misschien zijn er bekenden die er al eens aan hebben gedacht om te helpen. Je vraag helpt hen dan over de drempel.

• Maak de vraag klein, dus niet wil je mij helpen het hele huis schoon te maken? Maar vraag of iemand je wil helpen bij het verschonen van het bed.

• Stel je vraag niet dwingend, maar laat ruimte voor de ander om “nee” te zeggen. Hiervoor zorg je dat de onderlinge band goed blijft en er geen schuldgevoel bij komt.

• Omdenken; vraag je eens af of het realistisch en stiekem een beetje arrogant is om te denken dat anderen jouw hulp wél nodig hebben, maar dat je zelf nooit anderen nodig hebt.

• Vraag de hulp in van iemand die er speciaal voor is. Zoals een adviseur welzijn.


Heb je vragen neem contact op met:

Carolien van der Heijde

Wijzer in eigen huis | Adviseur | Thuisadministratie | Welzijn op recept

Daphne De Vette

Wijzer in eigen huis | Adviseur | Informatief huisbezoek | Welzijn op recept

Marieke Reversma

Wijzer in Mantelzorg | Adviseur | Welzijn op recept

 Misschien ook interessant:


Wijzer in gezondheid

Wijzer in gezondheid biedt onafhankelijke informatie, ondersteuning en advies. Iedereen wil gezond blijven en mee kunnen doen in de maatschappij. Wat vind jij belangrijk voor jouw gezondheid en wanneer voel […]

Lees verder »
To top