Wijzer in eigen huis

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Wijzer in eigen huis biedt onafhankelijke informatie, ondersteuning en advies. MOmenz ondersteunt bij het zelfstandig thuis wonen in de gemeente Stichtse Vecht. We kunnen je adviseren en tips geven over hulp bij het huishouden, langer prettig (thuis) wonen of hoe je de administratie op orde kunt houden. Hiervoor kunnen eventueel de vrijwilligers bij MOmenz ondersteuning bieden.

Heb je behoefte aan een persoonlijk gesprek?

Aanmelden adviesgesprek


Informatief huisbezoek

Alle inwoners van de gemeente kunnen bij ons een huisbezoek aanvragen. Een huisbezoek is informeel en begint met een goed gesprek. In dit gesprek kijken we samen naar hoe je zo lang mogelijk gezond, veilig en gelukkig thuis kunt (blijven) wonen. Inwoners van 75 jaar en ouder krijgen een uitnodiging voor een huisbezoek via de gemeente.

Ben je jonger en wil je ook graag een huisbezoek aanvragen? Meldt je telefonisch aan bij team MOmenz 0346–290710 of via onderstaande button.

Aanmelden huisbezoek


Hulp bij het huishouden

Wij bieden onafhankelijke informatie, ondersteuning en advies. We kunnen je adviseren en tips geven over hulp in het huishouden, langer prettig (thuis) wonen en kunnen je vertellen welke alternatieven er bestaan.

> Meer informatie


Ondersteuning thuis

Wij bieden ondersteuning om zelfstandig thuis te kunnen wonen. Onze vrijwilligers helpen je bij een klein klusje in en om het huis of gaan mee naar het ziekenhuis. Je kunt een beroep op ons doen als je vanwege leeftijd, handicap of andere omstandigheden extra ondersteuning kunt gebruiken.

Onder de servicediensten vallen:

Administratieve ondersteuning
Thuisadministratie helpt je geldzaken en administratie op orde te brengen en te houden

> Lees meer

Bezoekmaatje
Dit gezelschap is voor iedereen die behoefte heeft aan extra contact, bijvoorbeeld omdat je door ziekte of een beperking moeilijk de deur uit kan. Ook als je begeleiding nodig hebt bij ziekenhuisbezoek, huisarts, tandarts e.d. kunnen vrijwilligers je mogelijk van dienst zijn.
Boodschappendienst
Het kan gaan om een eenmalige aanvraag, maar de vrijwilliger kan ook volgens een vast schema op regelmatige basis de boodschappen doen. Als de boodschappen met de auto worden gedaan, worden eventuele parkeerkosten en een kilometervergoeding aan je doorbelast.
Klussendienst en klein tuinonderhoud
(Voor inwoners met een kleine beurs) Hierbij gaat het om kleine klussen zoals een schilderijtje of een lamp ophangen, de CV ontluchten, een kraanleertje vervangen, het aanbrengen van handgrepen in de douche of het toilet, of eenvoudig schilderwerk. Ook kun je een aanvraag doen voor tuinonderhoud. Je betaalt zelf de kosten van het materiaal dat gebruikt wordt bij de klus. Daarnaast betaal je €5,- per uur aan de vrijwilliger. Met een maximum van 3 uur, dus €15,- in totaal. Dit gaat buiten ons om; je betaalt direct aan de vrijwilliger.
Maaltijdservice
Vers aan Tafel voert de maaltijdservice van MOmenz uit. Al meer dan 15 jaar bereiden de chef-koks van Vers aan Tafel op ambachtelijke wijze de heerlijkste maaltijden. Met meer dan 160 verschillende gerechten op de menukaart is er zoveel variatie en keuze, dat er altijd wel iets bij zit wat je lekker vindt!

> Lees meer

Vervoer en begeleiding
Dit is bedoeld voor inwoners van de Stichtse Vecht die vanwege hun leeftijd, handicap of door andere omstandigheden niet kunnen reizen met het openbaar vervoer en voor wie een taxi geen optie is. Vervoer is bedoeld voor mensen met een smalle beurs. Als je het prettig vindt, word je ook tot de deur, naar de wachtkamer of tot in de spreekkamer begeleid.

De maximumperiode waarin frequent vervoer geregeld kan worden is in 6 weken. Daarna moet er, als er nog steeds behoefte is aan hulp en/of vervoer, een andere, structurele oplossing gevonden worden.

De kosten betreffen het aantal kilometers vanaf het huis van de vrijwilliger (via het adres van de aanvrager) naar de bestemming en weer terug. Het kilometertarief is verhoogd naar € 0,50 per km i.v.m. de sterk gestegen brandstofprijzen. De coördinator/vrijwilliger vertelt de hulpvrager van te voren wat de kosten zijn van de rit. Daar komen eventuele parkeerkosten nog bij. De hulpvrager rekent contant af met de chauffeur.

Robotstofzuiger en ramenwasrobot
MOmenz werkt samen met Zoef robot. In samenspraak is het mogelijk om in bruikleen de robots te testen of lenen. Indien deze bevalt is er de mogelijkheid tot overname.

Heb je interesse? Mail teamhuis@momenz.nl

* De service diensten; bezoekmaatje, boodschappendienst, vervoer, klussen en klein tuinonderhoud(Voor inwoners met een kleine beurs) zijn er voor volwassenen die in Maarssen, Maarssenbroek, Oud Zuilen en Tienhoven wonen.

Wil je gebruik maken van de ondersteuningsdiensten?

Meld je telefonisch aan bij team MOmenz 0346–290710 of mail meldpunt@MOmenz.nl.

Aanvragen ondersteuning thuis


Hulp vragen lastig?

Wil je graag jouw situatie veranderen, maar lukt dit zelfstandig niet zo goed? Neem dan contact op met team MOmenz.


Heb je vragen neem contact op met:

Carolien van der Heijde

Wijzer in eigen huis | Adviseur | Thuisadministratie | Welzijn op recept

Daphne De Vette

Wijzer in eigen huis | Adviseur | Informatief huisbezoek | Welzijn op receptAnoniem (64)

Het is erg fijn om hulp te kunnen bieden aan iemand die dat nodig heeft. Daarnaast is het ook nog eens super gezellig!


Misschien ook interessant:


Hulp bij huishouden

Wat kunnen wij voor jou betekenen? Lukt het huishouden jou niet meer? Of loop je tegen bepaalde taken aan?  Samen met jou kijken wij naar wat er mogelijk is. Samen […]

Lees verder »

Maaltijdservice “Vers aan Tafel”

Wil je dagelijks lekker en gezond kunnen eten? En kwalitatieve maaltijden bij de hand hebben als je een keer geen zin hebt om te koken? Dan zijn de maaltijden van […]

Lees verder »

Thuisadministratie

Vraagt het op orde houden van je administratie momenteel te veel van je? Door allerlei oorzaken raak je soms het overzicht op jouw financiën en administratie kwijt. Dat maakt het […]

Lees verder »
To top