Wijzer in eigen huis

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Wijzer in eigen huis biedt onafhankelijke informatie, ondersteuning en advies. MOmenz ondersteunt bij het zelfstandig thuis wonen in de gemeente Stichtse Vecht. We kunnen je adviseren en tips geven over hulp bij het huishouden, langer prettig (thuis) wonen of hoe je de administratie op orde kunt houden. Hiervoor kunnen eventueel de vrijwilligers bij MOmenz ondersteuning bieden.

Heb je behoefte aan een persoonlijk gesprek?

Aanmelden adviesgesprek


Ondersteuning thuis

Wij bieden ondersteuning om zelfstandig thuis te kunnen wonen. Onze vrijwilligers helpen je bij een klein klusje in en om het huis of gaan mee naar het ziekenhuis. Je kunt een beroep op ons doen als je vanwege leeftijd, handicap of andere omstandigheden extra ondersteuning kunt gebruiken.

De ondersteuningsdiensten:

Meer weten over alle ondersteuningsdiensten?

Kijk in onze shop voor meer informatie

Wil je gebruik maken van de ondersteuning van onze vrijwilliger? Meldt je telefonisch aan bij team MOmenz 0346–290710 of via onderstaande button.

Aanvragen ondersteuning thuis


Hulp bij het huishouden

Wij bieden onafhankelijke informatie, ondersteuning en advies. We kunnen je adviseren en tips geven over hulp in het huishouden, langer prettig (thuis) wonen en kunnen je vertellen welke alternatieven er bestaan.

> Meer informatie


Administratieve ondersteuning

Door allerlei oorzaken raak je soms het overzicht op jouw financiën en administratie kwijt. Het op orde houden van de administratie vraagt nu veel van je. Dat maakt het regelen van jouw geldzaken lastig. In je directe omgeving is er niemand die jou verder kan helpen. Hoe nu verder?

> Meer informatie


Huisbezoek

Alle inwoners van de gemeente kunnen bij ons een huisbezoek aanvragen. Een huisbezoek is informeel en begint met een goed gesprek. In dit gesprek kijken we samen naar hoe je zo lang mogelijk gezond, veilig en gelukkig thuis kunt (blijven) wonen. Inwoners van 75 jaar en ouder krijgen een uitnodiging voor een huisbezoek via de gemeente.

Ben je jonger en wil je ook graag een huisbezoek aanvragen? Meldt je telefonisch aan bij team MOmenz 0346–290710 of via onderstaande button.

Aanmelden huisbezoek


Hulp vragen lastig?

Wil je graag jouw situatie veranderen, maar lukt dit zelfstandig niet zo goed? Neem dan contact op met team MOmenz.

Meer informatie


Heb je vragen neem contact op met:

Carolien van der Heijde

Wijzer in eigen huis | Adviseur | Thuisadministratie | Welzijn op recept

Daphne De Vette

Wijzer in eigen huis | Adviseur | Informatief huisbezoek | Welzijn op recept

Linda van der Tier

Wijzer in eigen huis | Projectleider | Hulp bij het huishouden


Vacature: Help jij de inwoners van Stichtse Vecht?

Samen boodschappen halen, een wandeling maken of een kopje koffie drinken. Als het nodig is een ritje naar een arts of ziekenhuis. Het zijn maar een paar voorbeelden waarbij je van meerwaarde kan zijn voor een mede inwoner. Iedereen wil graag zo prettig en zelfstandig mogelijk thuis kunnen blijven wonen.

Ben jij maatschappelijk betrokken en kan je een paar uurtjes in de maand vrijmaken?
Welzijn Stichtse Vecht is op zoek naar vrijwilligers die zich willen inzetten voor hun mede inwoners. Wij gaan graag met jou in gesprek om te kijken wat er bij je past.

Meld je aan als vrijwilliger


Anoniem (64)

Het is erg fijn om hulp te kunnen bieden aan iemand die dat nodig heeft. Daarnaast is het ook nog eens super gezellig!


Misschien ook interessant:


Hulp bij huishouden

Wat kunnen wij voor jou betekenen? Door de lange wachttijden in de zorg, loopt ook de wachttijd voor ondersteuning bij het huishouden op. Dit motiveert ons andere oplossingen te onderzoeken […]

Lees verder »

Maaltijdservice “Vers aan Tafel”

Wil je dagelijks lekker en gezond kunnen eten? En kwalitatieve maaltijden bij de hand hebben als je een keer geen zin hebt om te koken? Dan zijn de maaltijden van […]

Lees verder »

Thuisadministratie

Vraagt het op orde houden van je administratie momenteel te veel van je? Door allerlei oorzaken raak je soms het overzicht op jouw financiën en administratie kwijt. Dat maakt het […]

Lees verder »
To top