Wijzer in mantelzorgen

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Wijzer in Mantelzorgen biedt onafhankelijke informatie, ondersteuning en advies. Naast individuele ondersteuning worden er informatiebijeenkomsten, contactmomenten met andere mantelzorgers en cursussen aangeboden.

Wij adviseren over wet- en regelgeving, bieden een luisterend oor en geven tips om mantelzorg plezierig en draaglijk te houden.

Heb je behoefte aan een persoonlijk gesprek over jouw rol als mantelzorger?

Aanmelden adviesgesprek

Wijzer in mantelzorgen


Respijtwijzer

Respijtzorg is het tijdelijk overdragen van de zorg. Hierdoor heb jij als mantelzorger even tijd voor jezelf en kun je tijd besteden aan andere zaken die ook jouw aandacht vragen. Respijtzorg is bedoeld om je leven in balans te houden, zodat je de zorg langer vol kunt houden. Op onze website vind je de Respijtwijzer. Hierin staan de mogelijkheden voor respijtzorg.

Naar Respijtwijzer


Wanneer ben je Mantelzorger?

Je bent mantelzorger als je voor iemand zorgt in jouw sociale omgeving. Zoals een familielid, vriend of buur. Je verleent hulp aan iemand die langdurig ziek is, een beperking heeft of hulpbehoevend is. De hulp kan bestaan uit persoonlijke verzorging, hulp bij noodzakelijke dagelijkse activiteiten of het geven van emotionele steun. Door jouw mantelzorg kan de ander bijvoorbeeld thuis blijven wonen.

De gebruikelijke ondersteuning die je geeft aan iemand in je sociale omgeving zoals een bezoek, boodschap of het voeren van een gezamenlijke huishouding valt niet onder mantelzorg. De hulp van een mantelzorger gaat verder dan hulp die bijvoorbeeld familieleden aan elkaar geven.


Mantelzorgbijeenkomsten

Naast een persoonlijk gesprek, organiseren wij regelmatig informatieve bijeenkomsten voor mantelzorgers. Deze bijeenkomsten zijn gratis.
Interesse om een bijeenkomst bij te wonen? Neem dan contact met ons op, wij kunnen je informeren je over de komende bijeenkomsten.

Programma:


Expertisecentrum Mantelzorg

Het Expertisecentrum Mantelzorg coördineert het netwerk van mantelzorg en biedt hiermee een platform voor organisaties. Dit gebeurt in de vorm van informatie uitwisseling of individuele adviezen rondom mantelzorg. Wij nemen deel aan werkgroepen, geven lezingen, organiseren kennisbijeenkomsten en geven trainingen op scholen over jonge mantelzorgers. Daarnaast adviseren wij organisaties over een personeelsvriendelijk mantelzorgbeleid. Wij werken intensief samen met lokale partners zoals de eerstelijnszorg, maatschappelijke partijen, wijkverpleegkundigen, de gemeente en zorginstellingen.


Wil je je inschrijven voor de nieuwsbrief?

Maandelijks stuurt MOmenz een overzicht van alle activiteiten en de laatste ontwikkelingen rondom mantelzorg.

Aanmelden inwoners nieuwsbrief


Hulp vragen lastig?

Wil je graag jouw situatie veranderen, maar lukt dit zelfstandig niet zo goed? Neem dan contact op met team MOmenz.


Heb je vragen neem contact op met:

Merit Hendriks

Wijzer in mantelzorg | Projectleider | Respijtwijzer

Romee Gerssen

Wijzer in mantelzorgen | Wijzer in gezondheid | Adviseur | Welzijn op receptAnoniem

Blij dat ik iemand had die naar mij luisterde en mij begreep!


Misschien ook interessant:


To top