Kennisdelers: Gezond gewicht verliezen (en de hamster in je brein)

Kennisdeler: Gezond gewicht verliezen (en de hamster in je brein)

Donderdag 2 maart 19:30 – 21:00 | De Bibliotheek Maarssenbroek

Maandag 6 maart: 14:30 – 16:00 | Café Restaurant de Eendracht, Maarssen-Dorp

Kosten: Gratis 

Aanmelden Kennisdeler


Wat kan ik verwachten?

Je hebt vast al eerder gehoord dat je beter kleine stappen kunt zetten en dat diëten niet werken.
Het besluit om een dieet te volgen veroorzaakt namelijk een conflict in onze hersenen. Hoe sneller we gewicht verliezen (denk aan crash diëten) hoe groter de kans op conflict én hoe kleiner de kans op blijvend succes.

De grote aandeelhouder in dit conflict is de hamster. De hamster is een klein deel van je brein dat er bang voor is dat je niet genoeg energie (lichaamsvet) hebt. En wat doen hamsters? Juist..  die doen er alles aan om de voorraad aan te vullen, en het liefst nog een beetje meer.

Door je bewust te worden van die hamster,  kleine stappen te zetten, niet op dieet te gaan, maar je minder gezonde gewoontes één voor één te vervangen voor gewoontes die wel goed voor je zijn, zul je langzaam en blijvend afvallen.

Hoe je dat doet, en welke mogelijkheden er zijn als je hier meer hulp bij nodig hebt, legt leefstijlcoach Christa Schilperoort je uit tijdens deze gratis kennisdelers inspiratiesessie.


Wat is een kennisdeler?

Kennisdeler is een gratis ontmoetingsbijeenkomst en inspiratiesessie, bedoeld om te inspireren en handvatten te geven over relevante onderwerpen uit de Positieve gezondheid.


Wil je graag op de hoogte worden gehouden?

Mis niets van MOmenz! Schrijf je in en ontvang 1 tot 2 keer per maand nieuwsbrief met daarin de agenda en het nieuws van MOmenz.

Aanmelden nieuwsbrief


Heb je vragen neem contact op met:

Leonie de Vries

Wijzer in gezondheid | Adviseur | Positieve Gezondheid

To top